Site icon ABC news

Байден затвердив найбільший пакет військової допомоги Україні

Байден затвердив найбільший пакет військової допомоги Україні

Президент США Джо Байден привітав Україну з Днем Незалежності та оголосив про новий пакет військової допомоги Києву — $2,98 мільярда доларів США у вигляді зброї та спорядження, які будуть надані у рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

За словами Байдена, тепер Україна зможе придбати системи ППО, артилерійські системи та боєприпаси, системи для протидії безпілотникам та радари, щоб вона могла продовжувати захищати себе у довгостроковій перспективі.

“Я знаю, що цей день незалежності є гірким для багатьох українців, оскільки тисячі були вбиті або поранені, мільйони були вимушені залишити свої домівки, і так багато інших стали жертвами російських звірств і нападів. Але шість місяців невпинних атак лише зміцнили гордість українців за себе, за свою країну та за тридцять один рік незалежності.

Сьогодні і кожного дня ми стоїмо разом з українським народом, щоб проголосити, що темрява, яка керує самодержавством, не зрівняється з полум’ям свободи, яке освітлює душі вільних людей усюди”, – заявив Байден.

Exit mobile version