Для чого потрібен відео передавач для дрона та які цікаві факти про нього відомо

Передача відеосигналу з камери, яка встановлена на дроні, на землю, де сидить оператор цього літального пристрою, здійснюється за допомогою одного невеликого елементу. Цим елементом є відео передавач для дрона. Особливості його використання та цікаві факти про нього, розглянемо далі.

Які функції виконує відео передавач дрона

Серед основних функцій такого пристрою виділяють наступні:

  • віддалене керування
  • моніторинг;
  • знімання відео та фото;
  • трансляція для віддалених глядачів.

Віддалене керування

Відеопередавач дозволяє пілотам в режимі реального часу спостерігати за довкіллям через вбудовану або підключену камеру на дроні.

Моніторинг

Відеосигнал з камери дрона, може використовуватися для моніторингу навколишнього середовища, виключаючи потребу безпосередньої фізичної присутності у конкретному місці. Наприклад, дрони з камерами використовують для візуального аналізу стану посіву сільськогосподарських полів.

Знімання фото та відео

Завдяки відеопередавачу, пілот дрона може здійснювати точну зйомку фото та відео з великої висоти та відстані від певного об’єкта.

Трансляція

Деякі відео передавачі можуть транслювати відеосигнал на віддалені сервери і платформи. Це необхідно для того, щоб інші користувачі могли спостерігати за польотом дрона у режимі реального часу.

З яких елементів складається відеопередавач дрона

До складу такого пристрою належать наступні елементи:

  • трансмітер;
  • антени;
  • приймач;
  • інтерфейси та інше.

Таке обладнання для дрона можливо придбати лише у фірмових та спеціалізованих магазинах.

Цікаві факти про відео передавач для дрона

У деяких дронів є високоякісні відеокамери та передавачі, які дозволяють записувати фото та відеоматеріали у режимі HD. Дрони з вбудованими відео передавачами використовуються в агропромисловості, зокрема для моніторингу довкілля.

Крім цього, такі літальні апарати використовують й під час проведення рятувальних та пошукових операцій, а також під час геологічних досліджень. Цікаво, що сучасні передавачі відео з дрону можуть надсилати відеосигнал на відстані до 3000 метрів.

Стаття по темі:  Unités mobiles de surgélation à choc en conteneur et l'avenir d'aliments frais et de qualité

Багато сучасних дронів з вбудованим або під’єднаним відео передавачем використовуються для розваг, зокрема для створення захоплюючих медіа матеріалів, виконаних з повітря.

Такі фото та відео можуть використовуватися навіть на різноманітних виставках, ними можна похвалитися у соціальних мережах та отримати захоплені відгуки від широкої аудиторії глядачів.

Share

You may also like...