Дизайн натяжних стель для інтер’єрів у сучасному стилі: актуальні ідеї

Встановлення натяжних стель − популярний спосіб оздоблення перекриття. Широкий дизайнерський потенціал дозволяє реалізувати будь-які задуми. Плануючи ремонт у сучасному стилі, власники помешкань задумуються про те, яка натяжна конструкція вдало впишеться в облаштування та збереже актуальність впродовж наступних років.

Для кімнат, оформлених у сучасній стилістиці, підходять варіанти що поєднують функціональність та мінімалізм. Наголос робиться на стриманості, без строкатості та надмірної кількості деталей. Проте це не означає, що сучасні натяжні стелі − це обов’язково гладке просте полотно. У рамках тренду на мінімалізм декор також присутній, тільки підхід до його вибору визначається лаконізмом та продуманістю кожного елемента.

Парящі натяжні системи та світлові лінії: комбінація естетики та практичності

Парящі стелі – просте, але при цьому цікаве рішення. В процесі монтажу щілину між полотном та стінами не закладають декоративними накладками. Її використовують для того, щоб у просторі між стіною прокласти світлодіодні стрічки. При ввімкненому світлі виникає нестандартний ефект, ніби стеля відокремлюється від стін світловим потоком, починає ширяти в повітрі. Світлодіодна стрічка може бути кольоровою, це додає оригінальності всієї конструкції. Вагомий плюс – така стеля візуально додає висоти кімнаті й робить її більш просторою.

YUeIeE3klcJAcXuaIalAD3UCN2Z6dwKbQmmtygQzlhCrC_0HqaGzGpFweoDiLeDRt_7UqeG31OOgEhDtK5261y82qfiO_aQvU7MXDs4mFBh-e9CxIJQVQ5wM8XIdEJbSNJNKiuX2G8DfTEHZGU9VZ6Y

Світлові лінії та фігури формуються за допомогою світлодіодних стрічок, прокладених над плівкою. Це можуть бути як прямі, так і хвилясті лінії, трикутники, прямокутники, овали чи кола, й т.д. Для такого підсвічування найкращим тлом є матова стеля. На полотні, позбавленому блиску, максимально підкреслюються графічні обриси. Такий дизайн має чимало переваг:

  1. Інтер’єру додаються нотки футуристичності.
  2. Лінії слугують самостійним джерелом світла або поєднуються з іншими світильниками, залежно від побажань власників житла.
  3. Це зручний варіант для тих приміщень, де необхідно здійснити зонування, не застосовуючи додаткових перегородок і ширм.
Стаття по темі:  Как организовать туалет для своего грызуна

Крім цього, опускання конструкції складає всього приблизно 4 сантиметри, що дозволяє уникнути втрати корисного простору. Завдяки цьому покриття зі світловими лініями оптимально вписується у невисокі приміщення.

Різьблені конструкції та полотна з тривимірним ефектом: для створення ефектного акценту в інтер’єрі

IES24iACAC20WBvrfnpkAM0qDVcBhX9t29pX-oVO_55zSNKZib_96pTJPYXk-3m7QK7tcpf0MEf2EznNwZioES6RPtoN4NyQGmYxikmK3kJEV7Xok5neZr5Ix316UQrO-ZwpRqg4jOeeDzZchE9Bc6c

Різьблені натяжні стелі − нестандартна технологія, яка дещо нагадує двоярусні композиції, але насправді вона просто складається з двох шарів, двох контрастних за кольором полотен. ПВХ-плівка, що знаходиться ближче до чорнової основи, гладка, а другий шар, який ближчий до людського ока, за кольором контрастний першому шару і має фігурні прорізи. Отвори робляться окремо, заздалегідь на спеціальному обладнанні. Вони можуть бути різної форми, розмірів, і розміщуються симетрично чи асиметрично, з огляду на створений проєкт.

До стелі з ефектом 3D відносять два типи натяжних конструкцій − з нанесеним фотодруком з об’ємним зображенням і ті, що складаються з багаторівневих елементів, з нестандартними гнутими каркасами. В обох випадках досягається подібне враження: поверхня стелі візуально змінюється, площина набуває об’єму та ілюзію глибини.

Такі натяжні стелі вимагають досвіду та навичок від фахівців, що займатимуться монтажем, зате результат виходить приголомшливий. Об’ємне зображення за допомогою фотодруку створюється шляхом нанесення малюнка на виробництві. Картинку можна підібрати індивідуально, головне, щоб воно мало високу якість. Що стосується об’ємних стель у вигляді різних фігур, то тут необхідні складні розрахунки криволінійних конструкцій, на які буде натягнуте полотно.

Share

You may also like...