Site icon ABC news

Новий електричний кросовер Lexus RZ та причому тут останнє оновлення Lexus RX 2023

У лютому 2023 року у продаж надходить новий електричний кросовер Lexus RZ на платформі Toyota e-TNGA. Хоча насправді, це просто відокремлена електроверсія вже давно відомого Lexus RX, з модернізованим зовнішнім виглядом. Сам Lexus RX чекає вихід 5-го покоління 2023, яке ми згодом розберемо більш детальніше. Купити Lexus RX в Україні можна на сайті Ukr.Zone.

Продаж Lexus RZ анонсують на китайському, європейському та американському ринку. Ціна буде варіювати між 55 000 – 70 000 доларів.

Зовнішній вигляд нового Lexus RZ

Зовнішній вигляд нового Lexus RZ

Lexus RZ має дуже цікавий дизайн. По кузову дуже багато ліній, які водночас відокремлюють окремі елементи та створюють цілісну картинку якоїсь космічної машини. Ці лінії також підкреслюють бойовий дух автомобіля та молодіжний стиль. Розміри Lexus RZ 2023 наступні: довжина – 4805 мм, ширина – 1895 мм і висота – 1635 мм.

Радіаторна решітка, на відміну від Lexus RX – закрита, а своєрідні ікла передньої частини створюють більш агресивний вигляд. До того ж є комплектації з затемненим переднім капотом, дзеркалами заднього виду та колісними арками, які відіграють велику роль в спортивності позашляховика.

Задня частина Lexus RZ 2023

Дах може бути скляним, цікаве рішення для більш повної насолоди від подорожей на дальні відстані. Задня частина вийшла скошеною, що каже про купеобразну форму кузова. Так дизайнери ще раз підкреслили спортивний стиль авто, але забрали місце для розміщення речей у багажнику. Ходові вогні представлені суцільною світлодіодною лінією. Головна оптика також містить матричні світлодіодні фари та адаптивне світло.

Інтер’єр Lexus RZ 2023

Інтер’єр Lexus RZ 2023

Перше, що кидається в очі це кермо, яке має півоборотну форму, як у болідах Формули 1. Функціонал керма продовжують механічні кнопки в підкермовому просторі. Панель приладів розмістилась на рідкокристалічному екрані. А інформаційно-розважальна система керується через 14-дюймовий дисплей.  По периметру салону є світлодіодні декоративні вогні, які у нічний час створюють різноманітні малюнки.

Звісно для передачі даних автомобіль підтримує систему керування CarLife. За допомоги якої можна керувати мультимедійною системою, навігацією та телефоном взагалі.

Батарея та двигун Lexus RZ 2023

Буде доступна лише одна силова установка під назвою Lexus RZ 450e. Запускатимуть автомобіль два електромотори, по одному на передній і задній осі, з максимальною потужністю 150 кВт і 80 кВт відповідно. Сумарно потужність двигунів складає 315 к.с., а динамічний повний привід DIRECT4 можна легко налаштувати під різні умови їзди. Місткість акумуляторної батареї становить 66 кВтг. Дальність поїздки, за словами виробника, становить 500 км.

Оновлений Lexus RX 2023

Тепер поговоримо про оновлену версію Lexus RX на базі TNGA від компанії Toyota. Інтер’єр майже залишився без змін. Зовні оновилась радіаторна решітка, здобула більш прямокутну форму, яка заповнена чорною сіткою.

Під капотом представлені три гібридні установки: RX350h, RX450h+, RX500h із абсолютно новою гібридною системою та бензиновий варіант RX350.

Оновлений Lexus RX 2023

Гібрид RX 350h оснащений гібридною установкою 4-го покоління двотактного двигуна об’ємом 2,5 л та потужністю 246 к.с, як у Toyota RAV4. Обидва двигуни розміщуються на передній осі. Витрати палива у змішаному циклі становлять 6,5 л., а розгін до 100 км/год складає 7,4 секунди.

Плагін-гібрид RX 450h+ об’ємом 2,5 л та сумарною потужністю 309 к.с. має функцію повного приводу, що підключається за рахунок додаткового двигуна на задній осі. Розгін до сотні становить 7 секунд, а витрати палива лише 1,2 л бензину у комбінованому циклі. Допомагає RX 450h+ електродвигун з ємністю батареї 18.1 кВтг та дальністю поїздки 62 км.

Модифікація RX 500h буде найбільш потужнішою – 370 к.с. та часом розгону 6,2 с. Для того, щоб забезпечити векторний розподіл потужності Lexus використовують нову компоновку гібридної системи: бензиновий двигун знаходиться на передній осі поперечно, перший електродвигун, вбудований у трансмісію, а другий електродвигун розташований поперечно на задній осі. Також RX 500h має динамічний повний привід DIRECT4 для різних умов їзди.

Ще один варіант двигуну доступний для європейського ринку – це бензиновий RX 350 об’ємом 2,4 л та потужністю 275 к.с.

Ціна оновленого Lexus RX знаходиться у ціновому діапазоні 60 000 – 92 000$.

Exit mobile version