Site icon ABC news

Особливості вантажоперевезень взимку

Послуги вантажних перевезень у Львові та вантажників затребувані цілий рік, і навіть у зимову холоднечу роботи з перевезення вантажів повинні йти своєю чергою. Як зробити так, щоб навантаження, розвантаження та транспортування пройшли безпечно і не вдарили по вашій кишені?

Чому зимові умови складні для транспортування вантажів?

Якщо ви особисто керуєте авто, то звичайно маєте уявлення про те, що ускладнює і робить небезпечним рух на зимових дорогах. При керуванні великим вантажним транспортом завдання ускладнюється в рази. Розглянемо основні чинники, які негативно впливають на процес вантажоперевезення взимку.

Гололед на дорожньому покритті

Як би не намагалися дорожні служби зробити зимові дороги безпечними, ожеледиця щороку стає причиною автокатастроф, які не тільки приводять у непридатність транспортні засоби, а й забирають життя людей.

Машини заносить в сторони, крутить на слизькій дорозі, і впоратися з керуванням неможливо. Тільки дуже досвідчені водії здатні швидко зорієнтуватися у небезпечній ситуації та не втратити контроль над автомобілем.

Бічні вітри

На відкритих обмерзлих трасах поривчастий або постійний вітер, що дме в бік машині, може знести її до узбіччя або виштовхнути на смугу, в результаті чого відбуваються страшні аварії.

Важливо знати, що навантаження при сильному вітрі на автомобіль зростає прямо пропорційно до габаритів транспортного засобу, тому водієві великої техніки вкрай складно вести машину на небезпечному відрізку дороги.

Снігопади

Снігові пластівці, які вітер кидає у лобове скло, густий сніг у безвітряну погоду – все це умови підвищеної небезпеки на дорозі. Утруднена видимість змушує водіїв знижувати швидкість руху щоб уникнути аварійних ситуацій, але це, своєю чергою, призводить до збільшення тимчасових витрат за вантажоперевезення.

Короткий світловий день

Незважаючи на наявність автомобільних фар, навіть на добре освітлених трасах вести машину дуже непросто, так що вже говорити про ті відрізки доріг, де освітлення мізерне! Знову вся надія на майстерність водія та його уважність.

Мінусова температура

При сильних морозах дуже важливо, щоб дизельне паливо, на якому працює багато вантажних автомобілів, не замерзало в бензобаках. Вирішенням проблеми стає спеціальне дизпаливо, здатне витримати заморозки до -50°С.

Проведення вантажно-розвантажувальних робіт в умовах зимових морозів та вітрів також стає скрутним та небезпечним. Найчастіше доводиться використовувати спеціальну техніку, наприклад крани-маніпулятори.

Особиста безпека вантажників у зимовий час

Існує ціле зведення правил техніки безпеки, яких вантажник завжди зобов’язаний дотримуватися при роботі. Це дуже докладна та довга інструкція. У зимовий час умови праці ускладнюються, якщо роботи ведуться не тільки в опалюваних приміщеннях, а й за мінусової температури. Ось деякі вимоги:

Кожен вантажник повинен вміти надавати першу медичну допомогу при різних травмах. Відповідно, на робочому місці завжди повинна бути повністю укомплектована аптечка.

Забезпечення безпеки вантажів у зимовий час

Основну небезпеку становлять заморозки для вантажів, які вимагають плюсового температурного режиму. Найчастіше псування продукції відбувається саме через порушення цієї умови. До категорії «теплолюбних» товарів відносяться:

Для транспортування «капризного» вантажу використовуються машини, оснащені спеціальним обладнанням підтримки певної температури. Водій може стежити за дотриманням режиму прямо з кабіни за допомогою датчика.

Вантажно-розвантажувальні роботи проводяться в таких випадках максимально оперативно, а ніжний товар має бути захищений від морозу спеціальним пакувальним матеріалом.

Exit mobile version