Site icon ABC news

Піньята – як подарунок для дитини на день народження. Детальний огляд святкових піньят

День народження у малюка – це веселе та радісне свято. Але більшість сучасних дітей є досить вибагливими до подарунків, вони хочуть отримати щось цікаве, незвичне, оригінальне. А ще їм подобаються сюрпризи і несподіванки. Для того, щоб порадувати дитину на день народження можна купити піньяту і подарувати гарний настрій та нереальні емоції.

Що таке піньята?

Піньята для українців – відносно нове явище. Всі ми бачили як у американських фільмах дітлахи розбивають кульки, які наповнені солодощами, напоями, іграшками. Але до нас ця традиція дійшла нещодавно. Піньятою називають традиційну іграшку, яка зроблена з пап’є-маше і наповнена різними речами. Це можуть бути цукерки, льодяники, брелоки, невеликі іграшки, сувеніри та інше. Загалом, наповнення піньяти – це ваш вибір і бажання малюка. Але потрібно пам’ятати, що піньяту розбивають, тому речі, які будуть лежати всередині, не повинні постраждати.

Піньята використовувалась на релігійних святах у Латинській Америці. Дуже цікаве походження цієї іграшки: спочатку паперові тваринки, кульки виготовлялися у Китаї. Марко Поло привіз цю традицію в Європу. Там вона поширилася в Іспанії. А звідси уже з емігрантами «приїхала» до Мексики та інших країн Латинської Америки.

Перше призначення піньяти – це участь у  релігійних святах, зокрема у різдвяну пору. Проте тепер – це традиційна іграшка, яку використовують на різноманітних торжествах для розваги.

Яку піньяту замовити дитині на день народження?

Якщо ви хочете купити піньяту на день народження дитині, то варто подумати про те, чим ви її наповните. Найкраще орієнтуватися на бажання малюка. Якщо він буде сам розбивати піньяту, то придумайте ті подарунки, які будуть цікаві саме йому. Але, якщо піньята стане частиною розваг на дні народженні, де буде багато інших дітей, то найкраще наповнити іграшку чимось універсальним. Бажано, щоб було багато цукерок, солодощів, льодяників чи дрібних іграшок. Адже кожен захоче отримати якийсь сувенір.

Зазвичай, те, скільки всього влізе у піньяту, залежить від її розміру. Чим вона більша – тим наповнення буде різноманітнішим. У середню піньяту може влізти до 1,5-2 кілограми наповнювачів. Покласти речі у піньяту можна на 1/3 розміру іграшки.

Піньяту прив’язують до дерева чи стелі, а учасник розбиває її за допомогою палиці чи іншого пристрою. Для того, щоб було веселіше, дитині можна зав’язати очі і розкрутити її.

Піньята може мати різний вигляд. Її традиційно робили у вигляді семикутної зірки, але зараз виготовити можна будь-яку іграшку. Найчастіше обирають форму кульки, але в залежності від побажання дитини це можуть бути фігурки тварин, улюблених героїв, іграшки з логотипами ігор  і т.д. Ціна на таку іграшку досить бюджетна.

Де придбати піньяту?

Піньяту можна зробити своїми руками, але найкраще її замовити у спеціалізованому магазині. Наповнення не входить у вартість, але його ви обираєте самі. Крім того, у піньяти є стрічка, за допомогою якої ви можете прив’язати іграшку. Якщо у вас немає можливості прив’язувати піньяту до дерева чи стелі, то її можуть тримати дорослі з обох сторін.

Піньяту потрібно підвішувати так, щоб навколо неї було багато місця. Це дозволить уникнути небажаного травматизму. Грати потрібно до тієї пори, поки іграшка не розіб’ється. Це весела, активна і захоплююча гра, яка обов’язково закінчиться позитивними емоціями та радістю від подарунків. В ній можуть брати участь як діти, так і дорослі.

Замовити піньяту на день народження дуже просто. Для цього оберіть форму іграшки і подаруйте своїй дитині радість! Адже це сучасний спосіб зробити день народження дитини яскравим та веселим.

Exit mobile version