Подобова оренда квартир. Що треба знати

Подобова оренда квартири – популярна заміна проживання в готелях. Зняти квартиру, апартаменти, котедж подобово може виявитися дешевшим та комфортнішим, ніж заселитися на цей же термін у готель. У такому просторі є все необхідне — від господарського приладдя до затишної домашньої атмосфери.

Розбираємося, як правильно та швидко орендувати житло подобово .

 З чого почати

Для пошуку житла в інтернеті багато сервісів з оголошеннями, за допомогою яких можна безпечно винайняти квартиру подобово. Наприклад, Demar Apart допоможе коли ви шукаєте оренда квартири Львів.

Виберіть житло заздалегідь

Якщо щорічний відпочинок або відрядження у Львів планується влітку, розглядати квартири подобово Львів варто щонайменше за місяць, а краще за 2-3: пошук квартири поспіхом у будь-який високий сезон, наприклад, за два тижні до поїздки, може призвести або до недостатньо комфортного, або занадто дорогого житла.

Складіть чек-лист вимог

Заздалегідь складений список вимог до квартири допоможе не витрачати час на перегляд невідповідних оголошень.

У цьому списку можуть бути такі пункти:

  • ціна – налаштування фільтра пошуку під певний бюджет зменшить кількість варіантів і одночасно видасть найбільш підходящі
  • кількість кімнат
  • ремонт: косметичний або дизайнерський
  • наявність пральної машини, кондиціонера
  • розташування
  • можливість проживання з дітьми чи тваринами
  • наявність паркування
  • обладнана кухня: вона може бути укомплектована повністю або лише найнеобхіднішим

Як шукати квартиру

Ще раз зваживши все за і проти і остаточно вирішивши, що готель не підходить, можна починати вибирати оголошення. Пошук подобово оренда квартир Львів піде швидше, якщо підготувати шаблон тексту, щоб відправляти його власникам житла, що сподобалося. Шпаргалка для телефонної розмови теж буде зайвою, так ви не забудете поставити хвилюючі питання.

Налаштувавши фільтри пошуку за ціною, розташуванням, особливостями житла, можна читати оголошення, зберігаючи або залишаючи відкритими вкладки з уподобаними.

Стаття по темі:  Лазня та її позитивний вплив на здоров'я

На що звертати увагу у текстах та на фото в оголошеннях

Здача квартир в оренду, особливо на короткий термін, – дуже трудомісткий процес для власника. Відповідальний господар прагне подати «товар» так, щоб привабити гостей, але водночас не перехвалити його: якщо орендар розуміє, яке житло він винаймає, взаємодія буде простішою.

У створенні враження про апартаменти головну роль відіграють фотографії. По них можна багато дізнатися, якщо розглядати правильно. Всі приміщення повинні бути добре видно і не відрізнятися від різних ракурсів. Іноді буває, що з одного боку на фото кімнати видно ліжко, а під іншим кутом на тому місці стоїть диван: швидше за все, кадри зроблені в різний час. В ідеалі фотографії мають проясняти, а не викликати додаткових питань чи сумнівів. І зображень має бути багато. Добре, щоб були кадри з під’їзду та будинки зовні.

Звіряйтесь з картами

Щоб не розчаруватися у розташуванні майбутнього житла, варто перевірити на карті його реальну адресу. Що знаходиться поруч, як добиратися до місця роботи, якщо відрядження, або до потрібних пам’яток, якщо попереду чекає відпочинок. Можна заздалегідь онлайн-картами прокласти маршрут, щоб зрозуміти логістику і чи підходить це місце для проживання.

Задавайте питання

Відразу вибрати буде важко, але це не потрібно. Якщо відправити текст-заготівлю на кожну пропозицію, що сподобалася, господар квартири повернеться з уточненнями, які можуть змінити перше враження від житла. Детальна відповідь на кожне задане запитання та зустрічні уточнення – це добрий знак. Це означає, що власник дбає про те, щоб гості зробили вибір усвідомлено, і не поспішає здавати квартиру, не дізнавшись нічого про орендарів.

Що допоможе зробити вибір

Вивчаючи, як краще зняти квартиру подобово, корисно прочитати відгуки про житло та його власника, залишені іншими користувачами. Звичайно, деякі вважають за краще ділитися суб’єктивними враженнями, наприклад, від негарних чашок або постільної білизни. Це справа смаку. Більш корисними будуть інші зауваження, наприклад:

  • запаху підвалу, сигаретного диму, або, можливо, чимось тягне з вулиці
  • свіжості рушників
  • про загальну чистоту квартири
  • про те, наскільки шумно під вікнами вночі
  • натиску та температурі води
  • стабільності інтернет-сигналу
  • перебоях з електрикою
Стаття по темі:  Виски-пеленание STYX – процедура комплексного восстановления организма

Якщо з відгуку в відгук гості пишуть, що стикалися з неприємними сусідами або, навпаки, як їм сподобалося, що квартира чиста і зручна, це можна вважати об’єктивною оцінкою.

Як отримати вигідну ціну

Чим більше вибору на сайті оголошень, тим більше шансів порівняти ціни та знайти відповідний варіант. В оголошенні сказано, що квартира доступна на різні періоди та тривалий термін, можна поторгуватись та збити ціну.

Знизити ціну можна, якщо ще раз перевірити свій чек-лист вимог до житла, — чи все так необхідно з нього чи чогось можна поступитися?

Як уникнути обману

Коли йдеться про добове наймання, обман виглядає по-різному:

  • підміна квартири – на місці виявляється, що в оголошенні були фотографії іншого житла
  • господар зникає, як тільки отримує передоплату
  • Здачею квартири подобово займається не власник , а орендар, який зняв її на тривалий термін.

Як розпізнати обман наперед

Перша ознака можливого обману — відповідь на звернення, з якого випливає, що цю квартиру здали, але поряд є інша, не гірша. Спроба здати квартиру за фальшивим оголошенням без фотографій повинна одразу викликати підозри.

В оголошенні надто красиві картинки — варто перевірити їх через інтернет-пошуковики, можливо це зовсім не те житло, яке пропонується в оренду.

Занадто низька ціна може бути ознакою обману або введення в оману.

Користуйтесь перевіреними сервісами

Виключити ризик втрати передоплати та зв’язку з господарем можна, якщо шукати квартиру та оформлювати бронювання на перевірених сайтах.

Влаштуйте відеодзвінок та перевірте документи

Щоб переконатися, що нерухомість здає власник чи уповноважена ним компанія, можна написати орендодавцю, попросити його номер, домовитися про відеодзвінок та переглянути документи про власність чи довіреність. Це стандартна практика, і, якщо все гаразд, прохання буде легко задоволене.

Стаття по темі:  ЄС відреагував на масове поховання у звільненому Ізюмі

Хорошим підстрахуванням стане договір із власником квартири. Не має значення, якою тривалістю планується візит, навіть якщо добу, — йдеться про купівлю послуги, яка має бути оформлена. Тоді права орендаря будуть максимально захищені.

Share

You may also like...