Site icon ABC news

Путін хоче обмежити напрямки вивозу українського зерна

Путін хоче обмежити напрямки вивозу українського зерна

Президент РФ Володимир Путін заявив, що треба обмежити напрями вивезення зерна “зерновим коридором” з території України: він стверджує, що майже все зерно було спрямоване до ЄС, а не до країн, що розвиваються, як передбачалось, повідомляє Економічна правда.

Про це Путін сказав під час виступу на пленарному засіданні Східного економічного форуму.

“Всі ви добре знаєте, скільки багато було зламано списів, скільки говорили з приводу необхідності забезпечити вивезення українського зерна будь-що для підтримки найбідніших країн. Ми, звичайно, не могли не відповісти на це, попри всі складності подій, що відбуваються навколо України”, – сказав президент РФ.

При цьому він стверджує, що Росія зробила все, щоби українське зерно було вивезене.

За словами російського диктатора, “якщо виключити Туреччину як країну-посередника, то все, практично все зерно, що вивозиться з України, спрямоване не в країни, що розвиваються і найбідніші, а в країни ЄС”.

“За Всесвітньою програмою продовольства ООН, яка якраз і передбачає допомогу країнам, які найбільше потребують, було завантажено всього два кораблі. Підкреслю, лише два з 87. І на них було вивезено 60 тисяч тонн продовольства з 2 мільйонів тонн. Це всього 3%, які спрямовані до країн, що розвиваються”, – додав Путін.

“Увесь цей тиск, який здійснювався на нас з боку наших квазіпартнерів і наших геополітичних противників – він був заснований на закликах забезпечити інтереси найбідніших країн, не допустити голоду в цих країнах.

Ми зробили все, щоб скласти ці домовленості, ми їх дотримуємось, забезпечуємо. З’ясувалось, що вчергове просто, як в народі кажуть, грубо кинули, “надули”, і не тільки нас, а й найбідніші країни, під приводом захисту інтересу яких це все робилось”, – стверджує президент РФ.

На його думку, “за такого підходу масштаб проблем із продовольством у світі тільки наростатиме, на жаль, що може призвести до небувалої гуманітарної катастрофи”.

“І може варто задуматися про те, щоб обмежити напрями вивезення зерна та іншого продовольства. Я обов’язково пораджуся на цю тему з президентом Туреччини Ердоганом”, – резюмував Путін.

Exit mobile version