Секрети вибору кави розчинної в стіках для справжніх гурманів

Кавові виробники ніколи не стоять на місці, тому постійно з’являються нові продукти. Особливо це стосується кавових стіків – одного з найбільш популярних форматів. Майже в будь-якому продовольчому магазині можна зустріти досить великий асортимент таких напоїв. Як же в ньому не «заблукати»? Давайте розберемося з цим питанням разом.

Критерії вибору

MacCoffe "3 в 1" Original 160 стіківПерше, що потрібно зробити – ознайомитись з інформацією на упаковці. Кава розчинна в стіках виробляється у трьох основних варіантах.

  1. Сублімована.
  2. Гранульована.
  3. Порошкова.

Всі вони виготовляються за різними технологіями, тому розрізняються як за ціною, так і за смаковими особливостями. Найякіснішим вважається сублімований продукт, оскільки найбільш повноцінно передає смакові та ароматичні характеристики натуральної кави.

Якщо вам до душі більш насичені та міцні напої, оптимальним вибором буде порошковий варіант. У такому форматі, зокрема, найчастіше виготовляється еспресо. Для любителів максимально натурального смаку деякі виробники почали випускати розчинну каву з додаванням меленої.

MacCoffe "3 в 1" Cappuccino Di Torino 20 стіківНаступним важливим критерієм є сорт. Тут слід знати, що арабіка має м’який, злегка кислуватий смак та інтенсивний аромат. А робуста – гірка та міцніша, майже без запаху. На прилавках найчастіше зустрічається 100% арабіка, але є багато продуктів з додаванням робусти.

Що ж до ваги стіків, всі вони розраховані приблизно на одну стандартну чашку. Виняток становлять лише напої з додаванням ароматизаторів та молочних сумішей – там вага дещо більша. Оскільки капучино та лате зазвичай подаються у великих чашках. Не зайвим буде звернути увагу й на сам стік. Термін придатності у такої кави зазвичай великий (кілька років) завдяки вакуумації вмісту. Але якщо в нього потертий вигляд, то, можливо, він зберігався занадто довго. В такому випадку краще утриматися від придбання

Стаття по темі:  Politico: конгрес США вимагає оголосити РФ державою-спонсором тероризму

 

Ароматизовані види

Останнім часом ці розчинні кавові напої дедалі активніше завойовують ринок. Йдеться про такий формат як 3 в 1. Особливо популярними смаками є:

  • карамель;
  • лате;
  • капучино;
  • шоколад.

Їх випускає кожен великий бренд, тому є дуже багато варіантів такої кави та різних смакових комбінацій. Кожен справжній гурман зможе знайти собі варіант на основі власних уподобань.

Принцип вибору тут дуже простий. Якщо ви віддаєте перевагу молочним і солодким смакам, то оптимальними будуть лате або капучино. Шанувальникам екзотичних смаків підійде кава з додаванням ароматизатора на основі кокосу. Додатковою перевагою формату 3 в 1 є те, що вони солодкі. Тому цукор додавати необов’язково.

Share

You may also like...