Site icon ABC news

Що лікує торакальний хірург – основні види операцій

Торакальна хірургія – це галузь хірургії, що спеціалізується на діагностиці та лікуванні захворювань, порушень та травм органів, розташованих у грудній порожнині. Ця область включає в себе хірургічні втручання на легенях, серці, трахеї, плевральній порожнині, плеврі, грудному відділі хребта та інших структурах, які знаходяться в грудній порожнині.

Професійний торакальний хірург має широкі знання та навички у хірургічних методах лікування грудної порожнини та пов’язаних з нею органів. Ця галузь хірургії вимагає від спеціалістів високого рівня кваліфікації та досвіду через складність операцій та чутливість структур, що підлягають лікуванню. Таких фахівців можна знайти в медичному центрі Medical Plaza, докладніше за посиланням: https://medicalplaza.ua/uslugi/khirurgiya.

Торакальні хірурги проводять операції для лікування різних захворювань, таких як рак легень, пневмонія, туберкульоз, доброякісні та злоякісні пухлини серця, вади серця, аортальні аневризми, захворювання плеври, грудної стінки та інші стани, що вимагають хірургічного втручання у грудній порожнині.

Груди як анатомічна область містять у собі низку структур і органів:

Діагностика захворювань грудей

Основні методи, що використовуються в цій галузі, – рентгенологічні та ендоскопічні.

Рентгенологічні:

Ендоскопічні:

Крім цього, у низці випадків ми проводимо ультразвукові та функціональні дослідження.

Методи торакальної хірургії

У разі захворювань на ранніх стадіях у переважній більшості випадків вдається виконувати хірургічні втручання через малоінвазивний доступ, тобто не роблячи великих розрізів, використовуючи тонкі довгі інструменти. Іноді ми виконуємо операції взагалі без розрізів, за допомогою ендоскопічного доступу, через природні шляхи (наприклад, заводимо ендоскоп через рот у трахею, бронхи).

Коли потрібна консультація торакального хірурга?

До торакального хірурга можуть направити лікарі-рентгенологи, лікарі загальної практики та інші фахівці в разі підозри на захворювання органів грудної клітки, що потребують хірургічного втручання. Це синдром скупчення рідини в плевральній порожнині, пневмоторакс, об’ємні утворення в легенях або середостінні, дисфагія (порушення ковтання) тощо.

Exit mobile version