Що потрібно знати про дитячі автокрісла

В Україні використання автомобільного крісла для перевезення дітей є обов’язковим згідно із законодавством. За порушення цієї норми передбачені чималі штрафи.
Цей пристрій спроєктований не лише для безпечної, але й для комфортної поїздки малюка. Саме тому до вибору моделі потрібно ставитися ретельно та відповідально. У статті ми надамо базові рекомендації для тих, хто вибирає дитячі автокрісла в Одесі.

Група або категорія

Головним критерієм вибору є група, яка визначається віком, зростом і вагою дитини. Наведемо перелік загальноприйнятих груп:

  1. До 12 місяців/13 кг. Засіб більше схожий не на крісло, а на колиску з ручкою. Оптимальне рішення для безпечного перевезення немовлят, що перебувають у положенні лежачи під час руху.
  2. Від 12 місяців/9–18 кг. Вік дитини: 1-4 роки. Передбачається, що малюк вже навчився сидіти.
  3. 0–18 кг. Універсальне крісло, яке може трансформується для забезпечення декількох положень: лежачи, напівлежачи, сидячи.
  4. 15–35 кг. Пристосування для транспортування дітей у автівці, обладнане спинкою для комфорту під час їзди. Вік малюка: 3–10 років.
  5. 9–36 кг. Ще одна універсальна категорія. Якщо зняти спинку, то крісло перетворюється на так званий бустер.

 

Багато покупців віддають перевагу універсальним варіантам, однак якщо ви плануєте перевозити дитину віком до 12 місяців на регулярній основі, то рекомендується придбати спеціальну колиску із системою захисту.
Image

Як встановлювати автокрісло для дітей

Дитячі автокрісла встановлюються одним із двох способів:

  1. Із використанням штатного ременя. Універсальний варіант для різних видів транспортних засобів. Головна умова — наявність трьохточкових ременів безпеки. Під час установки суворо дотримуйтесь вимог інструкції.
  2. Із застосуванням кріплення ISOFIX. Найбільш простий спосіб, припуститися помилки майже неможливо. Для цього необхідно, щоб модель автомобіля підтримувала таку систему.
Стаття по темі:  Різноманіття мотоциклетної техніки

 

Важливо: автомобільні крісла групи 0+ обов’язково необхідно встановлювати в протилежному напрямку до руху автівки. Інакше користь від його використання зводиться нанівець. Автокрісла для різних вікових груп можна придбати в інтернет-магазині Алло.юа в Одесі.

Чи потрібно змінювати дитяче автокрісло

Так. Для цього є низка особливих умов, зокрема:

  1. Після потрапляння в ДТП. Навіть якщо пристосування виглядає цілим, є вірогідність, що воно зазнало пошкоджень, які невидимі оку. Його використання стає небезпечним.
  2. Закінчення терміну експлуатації. Більшість представлених на ринку моделей розраховані на 5–6 років. Після спливу цього строку система безпеки може не працювати як потрібно.
  3. Незадовільний зовнішній вигляд. Якщо ви бачите на кріслі тріщини або подряпини, краще його не використовувати. Є значний ризик, що воно нездатне виконувати свою функцію.

 

Не нехтуйте безпекою своєї дитини. Згідно зі статистикою, у більш ніж 70% ДТП автокрісло допомогло дітям вижити та не отримати важких травм.

Share

You may also like...