Що пропонують виробники сонячних електростанцій для бізнесу?

Чим вигідна для підприємства сонячна електростанція у Харкові — ціна електроенергії для комерційних споживачів робить прибутковим розвиток власної генерації для заміщення покупок електроенергії від зовнішніх постачальників

 

Виробники сонячних електростанцій різко змінюють пріоритети, практично повністю відмовившись від сонячних електростанцій для роботи за зеленим тарифом на користь СЕС, що працює на власне споживання. Такий підхід відкриває нові можливості для власників промислових підприємств.

СЕС: електростанція, яка приноситиме дохід без вашої участі

Сонячна електростанція працює шляхом перетворення енергії сонячного випромінювання на електричну. При цьому сонячне світло — це унікальний енергоносій, адже Сонце — практично невичерпне джерело енергії, яке в найближчому майбутньому не зникне. Не треба закуповувати сонячну енергію — вона абсолютно безкоштовна, її можна використовувати в необмежених обсягах, немає потреби у її зберіганні чи перевезенні — вона сама надходить на фотоелектричні модулі. У процесі генерації сонячної електрики немає будь-яких відходів, які необхідно утилізувати.

Втім, є ще кілька моментів, які є важливими саме для комерційного використання сонячних електростанцій:

  • Робота СЕС відбувається майже повністю в автономному режимі, спеціальне програмне устаткування веде постійний моніторинг стану всіх елементів станції. У разі відхилення робочих параметрів від заданих відповідальний за експлуатацію СЕС отримує повідомлення. Після чого віддалено може перевірити інформацію, що надійшла, і прийняти рішення про подальші дії. Таким чином, нема потреби у розширенні штату та прийняття на роботу додаткових працівників. Контроль за функціонуванням фотоелектричної установки можна покласти на чергову зміну.
  • Сонячна електростанція вимагає мінімального обслуговування, спеціалізоване ПЗ може самостійно провести самодіагностику та виявити проблему, яка потребує вирішення — ремонту або заміни окремих частин.
  • В Україні випадає достатня кількість опадів, тому немає потреби у проведенні очищення (миття) сонячних панелей, природної вологи буде цілком достатньо.
  • Для проведення періодичного технічного обслуговування елементів сонячної електростанції можна залучати спеціалістів на основі аутсорсингу.
Стаття по темі:  Рада ЄС схвалила виділення 5 млрд євро макрофіну Україні

Внесення змін до законодавства України роблять самовиробництво особливо вигідним. Адже тепер немає потреби при проєктуванні обмежувати потужність сонячної електростанції, адже надлишки генерації тепер можна буде продавати в системі Net billing, а отримані кошти використовуватиме погашення рахунків за отриману електроенергію. А це відкриває як перед власниками підприємств, так і виробниками сонячних електростанцій нові можливості.

Share

You may also like...