Site icon ABC news

Смартфони та інші гаджети у лазні

Почнемо із банальностей — сучасний смартфон давно став не просто інструментом комунікації, а необхідним аксесуаром для нормального життя. Без нього людина почувається некомфортно, приблизно як людина з поганим зором, яка забула окуляри і вийшла на вулицю. Все для сауни в магазині Saunashop.

Звичайно, ніхто не залишатиме смартфон вдома заради походу до лазні. Але ми рекомендуємо залишати його на рубежі роздягальні і далі. І на це є кілька причин.

Смартфон паритися не любить

З сотень моделей розумних гаджетів повноцінним захистом зможуть похвалитися лише кілька десятків, це більшість флагманських моделей та трохи спеціальних. Інші, незважаючи на заяви маркетологів, зможуть витримати вологу нетривалий час, після чого вона все одно проникає усередину. А багато різної вологи та температури — це те, заради чого люди в лазню йдуть. Крім того, смартфон, що лежить на столі, часто заливають пивом, чаєм та іншими приємними напоями, які п’ють після парилки.

Волога, що потрапила всередину, може не відразу пошкодити смартфон, потрібен час, щоб корозія добре поїла контакти та доріжки в електроніці, а потім ремонт, який буде коштувати не менше 25% від первісної вартості гаджета. Але, зазвичай, гаряча волога знищує смартфон повністю.

Падати не люблять усі

І ваш телефон теж не любить, тут і багато флагманських моделей не витримають удару, тільки спеціальні можуть пережити. Тим більше, поверхні в лазні жорсткі. Тут гарантовано розбивається екран, ціна на заміну буде не менше 40% від тієї, за яку ви його брали. Якщо пощастить, то розіб’ється лише захисне скло, яке за принципом поверхневого натягу приймає удар на себе.

Шансів впасти у лазні набагато більше, тут і слизькі від води чи напоїв пальці, які не можуть міцно тримати електроніку (ну чи думають що можуть, але це не так). І слизькі поверхні. У сервісах ремонту електроніки таких розбитих вистачає, повірте.

Я шпигун, але не спеціально

Ну й чисто з моральної точки зору. Смартфон, ворог компанії. Люди відпочивають, спілкуються — а хтось сидить, уткнувшись поглядом у гаджет. І ніби він з усіма, але користі від нього, як від меблів. Хоча б на кілька годин відірвіться і віддайте перевагу живому спілкуванню.

Не забуваємо, у смартфоні є камера. Деякі фотографії з приколів смішні тим, хто відпочиває в лазні. Однак у їхніх домочадців, які випадково отримали доступ до фото в стилі — «я з гарненькою крихіткою» або «Льоха напився в дим» можуть викликати зовсім іншу реакцію.

Exit mobile version