ТОП-5 найкращих автомобільних інверторів: рейтинг 2023 року

Фактично вся побутова техніка та електроніка працює від мережі 220 В, навіть якщо власне споживання становить 6–12 В. Водночас бортова мережа автомобіля генерує напругу 12 В.

У критичних ситуаціях нерідко саме автомобіль може стати єдиним джерелом електроенергії. Але зі зрозумілих причин напряму під’єднувати побутові пристрої та електроніку до бортової мережі не можна. Для цього потрібно мати інвертор, завдання якого — перетворювати постійний струм 12 В на змінний номіналом 220 В.

Попит на такі пристрої високий, кількість моделей, доступних у роздрібній мережі, — велика. Вибір зазвичай непростий, але вам допоможе наша підбірка найкращих інверторів 2023 року за критерієм ціна-якість.

BASEUS In-Car 150W

Це найменш потужна модель із лінійки, основне призначення якої — допомогти із зарядкою мобільних гаджетів у похідному варіанті. Взагалі бренд відомий якісною продукцією, Baseus In-car Inverter не є винятком.

Інвертор має компактні розміри та підтримує зарядку через порт USB Type-C. Є основні функції захисту, які захищають пристрій і гаджети від помилок користувачів під час під’єднання та роботи.

Варто також зазначити доступну вартість: більшість аналогів за потужністю коштують дорожче.

DDRADON DC 12V

Досить потужний інвертор із номіналом у 2 кВт. Цього достатньо для живлення навіть великої побутової техніки. Звісно, коштує він досить дорого. Але оскільки ситуація з постачанням електроенергії в Україні залишається непередбачуваною, купити автомобільний інвертор у Дніпрі з підвищеною потужністю бажає чимало користувачів. Тому ця модель швидко стала дефіцитною.

Серед переваг DDRADON DC 12V відзначають високу ефективність (ККД складає 90%) та відмінний захист: від КЗ, перенавантаження, перегріву (спрацьовує за температури 65 °C).

Universal Inverter DC 12V24V48V60V

Бренд маловідомий, але ця модель заслуговує уваги завдяки чималій потужності: номінальна складає 1,5 кВт, пікова — 2 кВт. При цьому девайс коштує дешевше за конкурентів з аналогічними характеристиками, що пояснюється як намаганням зміцнити свої позиції в цій ніші, так і відносно невеликим ККД (85%).

Стаття по темі:  Буріння свердловин в місті Сміла

Під’єднання до АКБ здійснюється за допомогою крокодилів. Сертифікат СЕ присутній, є базові функції захисту, універсальна розетка. В асортименті бренду є й інші моделі, що відрізняються номіналами напруги та потужності.

BASEUS IGBT Power Inverter 300W

Якщо вам потрібен інвертор, який зможе працювати навіть із насосом, радимо саму цю бюджетну для свого рівня модель. Як і більшість інверторів відомого китайського бренду, IGBT Power із номіналом потужності 3 кВт має компактні габарити та функції захисту.

Green Cell Car Power Inverter

Номінальна потужність цього перетворювача напруги складає 150 Вт, пікова — вдвічі вища. Зрозуміло, що цього замало для більшої частини побутової техніки, але з ноутбуком інвертор впорається. ККД не найкращий (85%), система захисту на відмінному рівні. Пристрій має компактні розміри та важить всього 0,6 кг.

Бажаєте придбати одну з цих моделей? В асортименті інтернет-магазину Allo.ua в Дніпрі представлені всі відомі виробники інверторів, але якщо конкретного виробу наразі немає, є можливість помістити його до переліку бажань. Коли пристрій з’явиться в продажу, вас про це повідомлять.

Share

You may also like...