Site icon ABC news

Уся історія України свідчила, що ця війна неминуча — В’ятрович

У Києві відбулася презентація книги історика і народного депутата Володимира В’ятровича “Наша столітня. Короткі нариси про довгу війну”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Безпосереднім поштовхом до (написання книги – ред.) стала фраза “Хто міг подумати, що розпочнеться ця війна?”. Це лунало дуже масово – від звичайних людей до різних керівників у державі. Але мені здається, що вся історія України казала про те, що ця війна – неминуча. І я вважав за потрібне якось спробувати пояснити те, що відбувається”, – сказав автор.

За словами В’ятровича, роботу над книгою він розпочав у березні минулого року. На його думку, хоч війна й не закінчилася, але розповідати про неї потрібно вже зараз.

Цільовою аудиторією автор вбачає людей, які не знають історію України, але хотіли б її знати.

“І мені здається, що рік, який минає, показав величезний попит на нашу історію”, – переконаний народний депутат.

Книга оповідає про історичне підґрунтя нинішніх подій, про історію протистояння з росією – не братерства.

У виданні, яке складається з 45 розділів, автор намагався розставити акценти, важливі для сприйняття цієї війни. Зокрема, книга розповідає про спроби росії задушити голодом Маріуполь і про Голодомор 1932-1933 років, про злочини рф у Бучі і вбивства цивільних на Заході Україні у 1941 році тощо.

Книга видана у видавництвах “Ранок” і “Фабула”, оскільки автор був переконаний, що вона мала вийти саме у Харкові.

“У мене тут просто не було сумнівів. Там (у Харкові – ред.) постійно прилітало, прилітає і дотепер. Друкарі працюють просто під (вибухами – ред.). І там все це робиться усупереч тому, що це місто (за планом рф – ред.) мало стати російським, мало вітати росіян”, – сказав він.

Exit mobile version