Як якісно підготуватися до НМТ за кілька місяців?

До дати проведення НМТ все ближче й ближче. Так, усім вже відомо, коли розпочинається НМТ 2024 та як буде проходити тестування, адже ця інформація вже затверджена офіційно. Оцінювання буде проходити під час основних і додаткових сесій:

  • основні відбуватимуться з 14 травня по 25 червня;
  • додаткові (якщо з поважних причин учаснику не вдалося потрапити на основні чи процес був перерваний, наприклад, повітряною тривогою) − 11–19 липня.

Оптимально почати готуватися за 9 – 6 місяців до НМТ. Проте, якщо з певних причин ці терміни були пропущені, не слід опускати руки. При належній старанності та концентрації саме на повторенні матеріалу та надолуженні прогалин у знаннях цілком можливо отримати хороші бали.

Це не завжди означає, що знадобиться докладати дуже значних зусиль. Все залежить від актуального рівня знань. Потрібно адекватно оцінити ситуацію й зрозуміти, з якими предметами все гаразд, а які вимагають підвищеної уваги. Відповідно, для майбутніх випускників, які стабільно добре засвоювали шкільну програму, справа буде легшою, ніж для тих, кому важко давалось вивчення окремих предметів або тем. З тими предметами, які у школі не викликали труднощів, достатньо буде переглянути матеріал та повторити його, згадати навички. Зі складними дисциплінами зазвичай оновлюються наявні знання та навички, а проблемні теми «проходяться» заново – на тесті їх нерозуміння може обернутися втратою цінних балів.

Коли часу обмаль: яких порад варто дотримуватися, аби вдало скласти національний мультипредметний тест?

SPT7xYjePaywhmiI_L96Wio2Dn89dK4r-DJCQzcgtI7pOZYEA7vtp7cERDBG6NGCg8MAZT1CkH2pSm2i5jXwzjJcdt7ULsTqQ82XrVCP-Mcm-cm_eZuzip-Y2WtM7Ou-qAH7MHIDcvOJ-TAMh8FM1L4

Ось кілька рекомендацій, які допоможуть справитися:

  • При підготовці важлива систематичність роботи, тому розумним рішенням буде знайти спеціалізовані підготовчі курси. Такий підхід дає змогу готуватися онлайн або офлайн, при цьому вивчення всіх предметів ведеться кваліфікованими викладачами, з продуманим графіком та за спеціальною методикою. Плюсами є й економія часу та доступніша вартість курсів, ніж ціна співпраці з репетиторами.
  • Не брати більше предметів, аніж ті, які дійсно необхідні. Інакше просто не вистачить часу та сил і навряд чи вдасться підготуватись на високі бали. Акцент треба ставити на обов’язкових предметах (українська мова, історія України та математика), і на додаткових, якщо вони потрібні для вступу.
  • Подивитися, яка кількість балів потрібні, щоб вступити в обрані ВНЗ і налаштуватися на їх отримання. Доречно повісити поряд із робочим місцем гарний плакат, де вказана головна мета – успішна підготовка до НМТ 2024 та вступ в омріяний вищий навчальний заклад. В такому разі, якщо виникне думка відірватися на щось несуттєве чи пропустити заняття, плакат з мотивацією посприяє зосередженню на ключовій меті.
  • Не витрачати час на те, що вибиває із колії та відбирає сили. Так, доведеться щось відкладати або й відмовлятися від чогось, наприклад, від гуртків, які не мають надто важливого значення, або приділенню уваги предметам, які просто цікаві, але не потрібні для здачі НМТ.
Стаття по темі:  ОВА: оккупанты выпустили по Сумской области 150 снарядов за день

Ну й останній важливий пункт – не забувати про баланс навчання та відпочинку, який дозволить мозку трохи розслабитися. Прогулянки на свіжому повітрі, спорт, спілкування з друзями та близькими людьми, перегляд фільмів або читання художніх книг − все це дозволить підтримувати себе у ресурсному стані, мати достатньо сил та наснаги, щоб встигати якісно поновити знання.

Share

You may also like...