Site icon ABC news

Запах після монтажу плівчастої натяжної стелі: чому він виникає та як позбутися?

oj2wbjkB1FbVXlOtZ9pQpuC8kl2MkbtGBjXfLORTm6G0ECV3bIrwFVHHwyXgMWtB4CUAVopS_MZKCxRDqCdmqUyXNBc8KJVvIsYrMf5VrdggsR2UkIq2MYE0p5tmNq1CzGzoaw3iERkyIRKCZYqNQRo

Натяжні стелі з плівки мають значний попит через оптимальні практичні характеристики та великий вибір варіантів дизайну. Так, наприклад, лише з плівки може бути оформлена глянцева стеля. Текстильні аналоги представлені тільки матовою фактурою, тоді як плівка надає вибір з глянцевого, матового чи сатинового полотна. Однак чимало тих, хто вирішив замовити стелі з ПВХ плівки в Чернівцях, хвилюється щодо появи специфічного запаху після установки конструкції. Безпосередньо виникнення його не є свідченням поганої якості чи тим паче небезпечності матеріалу. ПВХ-плівка має синтетичний склад і суцільну структуру, і під впливом нагріву тепловою гарматою розтягується, змінюючи структуру й виділяючи той самий «аромат». А от з текстильними полотнами справа йде зовсім навпаки. Цей матеріал має структуру з мікропорами між сплетінням волокон, й не потребує розтягнення з нагріванням до високих температур. І якщо раптом текстильна стеля неприємно пахне – це привід насторожитися.

Скільки часу можуть «пахнути» плівчасті натяжні стелі?

mYT44yMYdV-h17kBl-hHkmUCYVCfTDD4SodPtNm681Dox5_a-Hz6PdzFAavIGer7pjI05MEDoAjfuKjxzsVefGob2AMQYvHj8ZbOwTphfqO-SiUA0EvdzvZcivagTzzB4SLy7A5EyuqeMmqvwNoyuzU

Вивітрюється запах досить швидко: іноді це йде кілька годин, іноді − кілька днів. Трапляється, що стеля починає «пахнути» набагато пізніше того часу, коли проводилася установка. Це може пояснюватися такими чинниками:

Якщо в приміщенні проводився повний косметичний ремонт і запах стоїть довше, ніж очікувалося, потрібно переконатися, що джерелом запаху є саме натяжна стеля. Так, «амбре» може виділятися також від недавно наклеєних вінілових чи флізелінових шпалер, вінілової підлоги й т.д. Це, як і у випадку зі стелею, теж тимчасове явище.

Які заходи допоможуть позбутися запаху?

Щоб позбавитися цієї неприємності, необхідно вживати заходи, відштовхуючись від причин появи. Та, аби у приміщенні швидше нормалізувалася атмосфера, слід дотримуватися декількох рекомендацій:

Попри те, що запах доволі специфічний, у разі використання якісних сертифікованих полотен він не приносить шкоди здоров’ю. Плівка преміального класу виготовляється з урахуванням всіх стандартів та вимог, в тому числі й санітарних нормативів. Достатньо дотримуватися вищезгаданих порад, і вже скоро натяжна конструкція не викликатиме жодних незручностей, й буде тішити своїм привабливим виглядом.

Exit mobile version