Британська розвідка розповіла про події на фронті під Херсоном

Британська розвідка розповіла про події на фронті під Херсоном

Британська розвідка в своєму щоденному огляді повідомляє, що українським військовим вдалося місцями посунути лінію фронту на півдні і РФ напевно спробує посилювати ці ділянки, повідомляє Європейська правда.

Розвідка зазначає, що українські сили з понеділка 29 серпня продовжують атакувати південне угруповання російської армії на кількох напрямках.

“Українські сили посунули лінію фронту назад у деяких місцях, скориставшись тим, що російська лінія оборони там відносно нещільна. Згідно зі своїми доктринами, РФ зараз ймовірно спробує “затикати дірки” за допомогою спеціальних мобільних резервних груп. Серед них, скоріш за все, будуть деякі зі східного угруповання військ”, – пишуть в огляді.

Також розповідають, що РФ далі шукає варіанти отримати підкріплення для своїх сил, кинутих проти України. Скоріш за все проти України спрямують “добровольчі батальйони” новоствореного 3-го армійського корпусу, які 24 серпня вирушили зі своєї бази під Москвою.

“Яка оперативна ефективність цих підрозділів – невідомо. 3-й армійський корпус, скоріш за все, недоукомплектований і ці вояки проходили обмежену підготовку”, – зазначає британська розвідка.

В огляді за попередній день відзначалось, що ключовим фактором стійкості російських сил на півдні під час українського контрнаступу може стати згуртованість тих підрозділів, які туди стягнули.

Стаття по темі:  Путін оголосив часткову мобілізацію: головне зі звернення президента РФ
Share

You may also like...

Залишити відповідь