NYT: Блінкен побоюється визнавати Росію спонсором тероризму

NYT: Блінкен побоюється визнавати Росію спонсором тероризму

Державний секретар США Ентоні Блінкен побоюється визнавати Росію державою-спонсором тероризму. Це може призвести до остаточного розриву дипломатичних відносин, пише Наталія Юрченко, РБК-Україна.

Про це пише The New York Times.

Зазначається, що в американському суспільстві кілька тижнів чинився тиск з метою офіційно оголосити Росію спонсором тероризму. Зараз у цьому списку знаходяться Північна Корея, Сирія, Куба та Іран.

Але, попри це, Блінкен пручається, оскільки цей статус змусить США ввести санкції проти союзників, які ведуть справи з РФ. У Держдепі бояться, що це знищить залишки дипломатії між Вашингтоном і Москвою.

Однак американське видання зазначає, що Блінкена можуть змусити оголосити РФ спонсором тероризму. За інформацією ЗМІ, група демократів у Палаті представників у четвер представила нову міру, яка, якщо вона буде прийнята Конгресом, стане законом. Таким чином Росію визнають державою-спонсором тероризму без схвалення Держдепартаменту.

Нагадаємо, що Сенат США схвалили резолюцію про визнання РФ країною-спонсором тероризму. Тепер рішення стоїть за держсекретарем Ентоні Блінкеном.

Стаття по темі:  СМИ: «Вагнер» слили, у Пригожина осталось 5 тысяч зэков-штурмовиков
Share

You may also like...

Залишити відповідь