Плануємо подорож на автомобілі: важливі деталі

Мандрівки відомими та не дуже місцями — найкращий відпочинок, який допомагає відірватися від буденності та насититися новими враженнями. Можна купити туристичну путівку, придбати квитки на потяг в один кінець і дозволити собі експеримент. Або ж заздалегідь продумати маршрути й вирушити в дорогу на власній машині. Пропонуємо поради, як спланувати пригоду, щоб від неї залишилися лише приємні спогади.

Підготовка автомобіля

Незалежно від тривалості подорожі, обов’язково потрібно переконатися в справності автомобіля. Бо навіть незначний форс-мажор у дорозі може суттєво зіпсувати настрій. Тому перед поїздкою рекомендується перевірити:

  • запасне колесо;
  • справність гальм та двигуна;
  • стан мастила та за необхідності замінити його;
  • поліс страхування;
  • водійське посвідчення та техпаспорт.

Також варто спробувати попередити можливі форс-мажорні ситуації. Для цього потрібно покласти каністру для палива (краще наповнену), взяти запасне мастило. Не зайвими в дорозі будуть такі прилади як інвертори, станції живлення чи пуско-зарядні пристрої, які убезпечать від потрапляння в ситуацію, коли акумулятор сів, телефон розрядився, і ви змушені чекати допомоги нізвідки. Звісно, якщо ви плануєте гармонійну мандрівку, а не екстремальну пригоду.

Багаж та інші важливі дрібнички

Інша важлива частина збору в дорогу — складання списку потрібних речей. Найкраще розділити його на групи: одяг, аптечка, техніка, їжа. Рекомендується формувати список заздалегідь, а не в останній день поїздки. Так легше пригадати всі важливі пункти й нічого не забути. Також це дає змогу купити речі, яких не вистачає, навідавшись у магазин Алло в Харкові з переліком бажаних товарів.

Інші корисні поради для тих, хто планує подорож автомобілем:

  • Складіть орієнтовний маршрут та знайдіть необхідні мапи. Не варто сподіватися, що в будь-якій точці мандрівки буде зв’язок та працюватиме GPS. Наявність найпотрібніших контактів і адрес дає змогу почуватися впевненіше.
  • Не намагайтеся в одну поїздку включити всі можливі локації. Розраховуйте свої сили правильно, щоб не просто побити рекорд кілометражу, але й побачити цікаві місця та дістати від цього задоволення.
  • Не беріть багато одягу, але обов’язково подбайте про зручне взуття.
  • Якщо подорожуєте з дітьми, візьміть розваги для них, купіть органайзер на сидіння, щоб розмістити іграшки чи записники.
  • Завжди намагайтеся порахувати приблизний бюджет. Можна скласти список неминучих витрат. Водночас обов’язково треба взяти коштів більше. Це може бути картка чи готівка, але наявність фінансового страхування допоможе почуватися безпечніше та спокійніше.
Стаття по темі:  Автомобіль на допомогу ЗСУ – Анастасія Гаврильченко продовжує допомагати боронити країну

Зрештою, не забудьте про флешку з музикою та гарний настрій. Бо будь-яка мандрівка починається з емоцій. І важливо, щоб вони були позитивними вже на старті. Тоді попереду чекатимуть справді незабутні враження.

Share

You may also like...