Site icon ABC news

Плануємо подорож на автомобілі: важливі деталі

Мандрівки відомими та не дуже місцями — найкращий відпочинок, який допомагає відірватися від буденності та насититися новими враженнями. Можна купити туристичну путівку, придбати квитки на потяг в один кінець і дозволити собі експеримент. Або ж заздалегідь продумати маршрути й вирушити в дорогу на власній машині. Пропонуємо поради, як спланувати пригоду, щоб від неї залишилися лише приємні спогади.

Підготовка автомобіля

Незалежно від тривалості подорожі, обов’язково потрібно переконатися в справності автомобіля. Бо навіть незначний форс-мажор у дорозі може суттєво зіпсувати настрій. Тому перед поїздкою рекомендується перевірити:

Також варто спробувати попередити можливі форс-мажорні ситуації. Для цього потрібно покласти каністру для палива (краще наповнену), взяти запасне мастило. Не зайвими в дорозі будуть такі прилади як інвертори, станції живлення чи пуско-зарядні пристрої, які убезпечать від потрапляння в ситуацію, коли акумулятор сів, телефон розрядився, і ви змушені чекати допомоги нізвідки. Звісно, якщо ви плануєте гармонійну мандрівку, а не екстремальну пригоду.

Багаж та інші важливі дрібнички

Інша важлива частина збору в дорогу — складання списку потрібних речей. Найкраще розділити його на групи: одяг, аптечка, техніка, їжа. Рекомендується формувати список заздалегідь, а не в останній день поїздки. Так легше пригадати всі важливі пункти й нічого не забути. Також це дає змогу купити речі, яких не вистачає, навідавшись у магазин Алло в Харкові з переліком бажаних товарів.

Інші корисні поради для тих, хто планує подорож автомобілем:

Зрештою, не забудьте про флешку з музикою та гарний настрій. Бо будь-яка мандрівка починається з емоцій. І важливо, щоб вони були позитивними вже на старті. Тоді попереду чекатимуть справді незабутні враження.

Exit mobile version