Times: Росія могла розбити “Північні потоки” підводним дроном

Times: Росія могла розбити "Північні потоки" підводним дроном

Диверсійна атака на газопроводи “Північний потік 1” та “Північний потік” 2, ймовірно, була заздалегідь спланованою. Для цього могли використати вибуховий пристрій, який скинули в море за кілька тижнів до його підриву, повідомляє РБК-Україна.

Про це повідомляє The Times.

Зазначається, що бетонні та сталеві трубопроводи були розірвані очевидними підводними вибухами такої сили, як незначний землетрус.

За словами джерела видання у британській обороні, найбільш ймовірним сценарієм було те, що Росія таємно доставила автономний підводний апарат із вантажем в окремі місця на трубопроводах, побудованих для транспортування російського природного газу до Європи.

Підводний апарат міг бути запущений з невеликого судна, такого як рибальський човен, кілька місяців тому, а потім вибухові пристрої були скинуті поруч із трубопроводом. Так, пристрої можна було б запустити за допомогою джерела шуму певної частоти, яке б скинули у воду в необхідний момент.

Бйорн Лунд, член шведської сейсморозвідувальної мережі зазначив, що могло знадобитися понад 100 кг динаміту або тротилу, щоб викликати такі сильні вибухи.

Нагадаємо, вчора стало відомо про витік газу на трубопроводах “Північний потік-1” та “Північний потік-2”.

Після цього шведські сейсмологи заявили, що зафіксували кілька вибухів у районі, де стався витік газу на трубопроводах. Пізніше вони зазначили, що йдеться про підводні вибухи.

ЄС посилить захист своєї енергетичної інфраструктури після інцидентів на газопроводах.

Стаття по темі:  Под Херсоном HIMARS уничтожил эшелон из более 40 вагонов, прибывший из Крыма
Share

You may also like...

Залишити відповідь