Трасс офіційно призначена прем’єром Британії

Трасс офіційно призначена прем'єром Британії

У вівторок, 6 вересня, Ліз Трасс офіційно вступила на посаду прем’єр-міністра Великобританії. Для призначення на цей пост вона прибула в маєток Балморал в Шотландії на аудієнцію до королеви Єлизавети II, пише Валерія Поліщук, РБК-Україна.

Монарх схвалила кандидатуру лідера консерваторів на посаду прем’єр-міністра країни і доручила сформувати новий уряд.

Після цієї церемонії Трасс відправиться в резиденцію на Даунінг-стріт і виголосить промову, в якій позначить пріоритети на посаді глави уряду.

До цього на зустріч з монархом прибув Борис Джонсон, на якій Єлизавета II прийняла його відставку, після чого політик покинув палац.

Відзначимо, що Трасс стала третьою жінкою-прем’єром Сполученого Королівства після Маргарет Тетчер і Терези Мей.

Хто така Ліз Трасс

Елізабет Трасс 47 років. Народилася в Оксфорді. В Оксфордському університеті вивчала політику, економіку і філософію. Підтримувала Консервативну партію ще будучи студенткою.

Вперше стала членом Палати громад у 2010 році, а через два роки отримала посаду міністра освіти. У 2014 році трас призначили міністром навколишнього середовища. У кабінеті Терези Мей очолювала Міністерство юстиції, а потім стала головним секретарем казначейства.

Після обрання прем’єром Бориса Джонсона у 2019 році Ліз трас залишилася в уряді, але була переведена на пост міністра зовнішньої торгівлі. З вересня 2021 року – міністр закордонних справ Великої Британії.

Нагадаємо, вчора за результатами голосування лідером правлячої Консервативної партії і, автоматично, прем’єр-міністром Великобританії стала Ліз Трасс.

Стаття по темі:  Рабочая виза в Литву
Share

You may also like...

Залишити відповідь