Три важливі поради при виборі ортопедичного матраца

Якісний сон – це запорука гарного настрою та самопочуття. Не висипання спричиняє неуважність уваги та зниження працездатності, тож подбайте про те, щоб купити якісний матрац для вашого ліжка. У каталозі інтернет магазину “Магдек” безліч варіантів ортопедичних моделей, серед яких легко розгубитися. Як же вибрати правильний матрац? Звертайте увагу на такі критерії.

Жорсткість: чи важлива вона і як обирається?

Одним із головних критеріїв є жорсткість матраца. Моделі середньої жорсткості вважаються універсальним варіантом, проте краще використовувати індивідуальний підхід:

  • Жорсткі. Такі моделі радять при захворюваннях хребта та остеохондрозі. Можна спати на жорстких матрацах і тим, кому це не показано за станом здоров’я, але при цьому вони люблять лежати на твердій поверхні. А от людям, старшим за 50, потрібно обирати такий матрац з обережністю, адже не для всіх така жорсткість буде зручна, навпаки, може вплинути на якість сну і не в кращий бік;
  • Середня жорсткість. Ідеальне рішення для людини, що має середній зріст і вагу.
  • М’які. Людям з великою вагою такі моделі не підійдуть. Натомість вони є чудовим варіантом для літніх людей і дітей від 8 до 15 років.

Допомогти визначитися з жорсткістю допоможе паспорт матраца, в якому зазначено, яку вагу він здатний витримати.

Вага сплячого

Маса тіла має важливу роль при виборі матраца. Підбираючи виріб за вагою, вийде купити зручний матрац, який прослужить довгі роки. Не слід перевищувати максимально дозволену масу на одне місце. Краще вибрати модель із запасом не менше ніж 5 кг і не більше ніж 20 кг. Також важливо пам’ятати, що параметр береться для середньостатистичної людини, яка важить 70-90 кг. Тобто, якщо людина, приміром, важить десь 100 кг, матрац середньої жорсткості буде надмірно м’яким, у той час як для 40-кілограмового він буде занадто твердим.

Стаття по темі:  Загородный СПА комплекс отдыха HOTEL SPA

Габарити

Висота матраца впливає на його зручність, також це важливий естетичний фактор. До тонких моделей належать вироби до 140 мм у висоту. Найчастіше це дитячі матраци. Для дорослої людини такі вироби можуть нести небезпеку здоров’ю. При виборі товщини матраца з каталогу https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ слід спиратися на такі характеристики:

  • товщина в межах 140-300 мм;
  • безпружинні моделі можуть бути 140-160 мм;
  • хороші матраци з незалежними блоками мають товщину понад 180 мм;
  • елітні моделі з багатошаровим наповнювачем мають висоту 240-400 мм;
  • товщина стандартних виробів – 190-230 мм.
  • довжина і ширина матраца підбирається залежно від параметрів ліжка.
Share

You may also like...