Ванну з якого матеріалу вибрати?

На ринку сантехніки останніми роками стався бум: такого розмаїття різноманітних товарів раніше не було. Ванни, душові кабіни, змішувачі, умивальники, мийки, сушки для рушників, біде, сифони, кулери, водонагрівачі, радіатори опалення, обігрівачі – це тільки деякі товарні категорії. Хтось за звичкою їде по такі покупки на ринок або в будівельний магазин, а хтось купує все, навіть не виходячи з дому. В інтернеті сьогодні дуже багато магазинів, що спеціалізуються на сантехніці. Компанія РемонтДім надає якісні послуги з ремонту квартир у Львові.

Якщо увійти до розділу “Ванни”, то там представлено близько півтори тисячі різних моделей. У системі навігації є кілька фільтрів, які дозволяють спростити пошук. Наприклад, ви відразу можете відібрати ванни по ширині, довжині, глибині, а також кольору, формі та виду установки. Це дуже зручно, коли з ремонтними роботами у ванній кімнаті вже визначилися і настав час вибирати нову ванну замість старої.

Крім вищезгаданих критеріїв є ще один, напевно, найважливіший при виборі ванни – це матеріал, з якого вона виготовлена. Від нього залежить комфортність експлуатації, особливості догляду за тією чи іншою ванною кімнатою. Людині, яка не спеціалізується на сантехніці, може бути складно зробити вибір. З цієї причини ця стаття покликана спростити ваше рішення.

Із чого виготовляють ванни?

Сучасні виробники виготовляють ванни із чотирьох основних матеріалів:

  • Акрил;
  • Сталь;
  • Чавун;
  • Камінь.

Звісно, цей список не вичерпний. У категорії “Незвичайні ванни” можна зустріти моделі, виготовлені з дерева і навіть скла. Однак вони дуже рідко зустрічаються у звичайних російських квартирах. Причина в тому, що зазвичай вони вимагають чимало капіталовкладень у своє придбання та догляд, а також розраховані на великі розміри ванних кімнат.

Стаття по темі:  Сейм Латвії визнав Росію країною-спонсором тероризму

У цій статті докладніше розберемо властивості, плюси та мінуси найпоширеніших матеріалів, які використовуються для виробництва ванн.

Акрил

Ванни з акрилу дуже зручні в щоденній експлуатації: вони швидко нагріваються, добре зберігають тепло, пригнічують шум від спадаючого струменя води, мають дуже гладку поверхню, позбавлену навіть мікроскопічних тріщин, а тому довго зберігають свій початковий товарний вигляд. Крім того, завдяки пластичності акрилу виробники пропонують своїм споживачам величезну різноманітність форм ванн, що випускаються.

Акрил – це легкий матеріал, ванна з нього важить у середньому 30 кг, а це означає, що купити, привезти та встановити її можна самостійно, не вдаючись до допомоги спеціалістів.
Крім того, ванни з акрилу характеризуються високою гігієнічністю та екологічністю, тому що виробляються без участі будь-яких шкідливих речовин і найчастіше бувають покриті антибактеріальним шаром, що запобігає появі та затримці мікроорганізмів на поверхні цього елемента сантехніки.

До мінусів акрилових ванн відносяться нестійкість до високих температур (не більше 160 градусів) та сильних механічних ударів. Від останніх ванна може зашкодити, причому досить сильно. При виборі такої ванни треба бути дуже уважними, тому що на ринку поширені підробки.

Сталь

Сталеві ванни – це найкращий варіант для тих, хто хоче заощадити. А маленька вага такої сантехніки дозволяє купити та транспортувати ванну самотужки. До недоліків використання сталевої ванни відноситься відсутність ефекту шумозаглушення, низька теплоємність та недовговічність.

Чавун

Чавунні ванни – це традиційний варіант, перевірений роками. Пов’язано це, перш за все, з надійністю, довговічністю та зносостійкістю даного матеріалу. Як кажуть, “навіки” – приблизно стільки при звичайній експлуатації може прослужити вам така ванна. Недоліком тут є дуже солідна вага конструкції (одному тут точно не впоратися) та висока вартість.

Стаття по темі:  Все про автосигналізації з GSM модулем

Камінь

Ванни можуть бути виготовлені як з натурального, так і зі штучного каменю. Від цього насамперед залежить ціна. Такі ванни дуже міцні та довговічні, екологічні та приємні в експлуатації: під час прийняття водних процедур деякі відчувають поєднання з природою.

Як бачите, кожен вид має свої плюси та мінуси. Тільки проаналізувавши кожен із них, ви зможете зробити правильний вибір і не пошкодувати про своє рішення через кілька років експлуатації.

Share

You may also like...