Як можна зробити ремонт у Хрущовці?

Квартири хрущовки мають низку особливостей, які суттєво знижують комфортність даного житла. Планування таких квартир має ряд істотних недоліків: вузькі коридори, дуже маленька площа кухні та прохідна кімната. Всі кімнати невеликі, що створює ефект простору, що «давить».

Звичайно, мінуси хрущовки значні, але за умови правильного підходу до ремонту і з такої квартири можна зробити затишне гніздо. У цій статті ми розповімо про основні хитрощі, які допоможуть візуально розширити простір квартири, зробити його затишним.

Основні стадії ремонту

Ставши власником хрущовки, потрібно усвідомлювати, що косметичним ремонтом тут не обійтись. Ремонт полягатиме з кількох основних етапів:

  1. Демонтаж. З огляду на те, що жінка старі, заміні підлягає вся внутрішня начинка квартири. На цій стадії слід повністю очистити стіни, стелю та підлогу від старих покриттів. Забирається все, після чого поверхня обробляється протигрибковим антисептиком.
  2. Перепланування. Розширити простір можна за рахунок об’єднання кухні із залом. Враховуючи, що хрущовки зроблені з цегли, внутрішні стіни не несуть. Також можна об’єднати балкон із простором кімнати, обладнавши там робочу зону. Перед початком з’єднання кімнат, порадьтеся з фахівцем. Також пам’ятайте, що будь-яке перепланування потрібно буде офіційно оформити.
  3. Заміна комунікацій. Труби водовідведення, сантехніка, батареї обігріву, проведення та навіть вентиляція підлягають заміні. Залишивши старі частини комунікацій, потрібно бути готовим до того, що їх доведеться замінити найближчим часом, що спровокує необхідність нового ремонту .
  4. Висвітлення. Правильне розташування освітлювальних приладів дозволяє візуально розширити простір. У хрущовці необхідно організувати гарне стельове освітлення, яке можна доповнити локальними світловими елементами (ліжка, настільні лампи і т.д.).
  5. Кольорова гама. Для маленького приміщення оптимальним буде використання світлих тонів для обробки кімнат. Розмежувати простір допоможе використання різних відтінків. Пам’ятайте, що сильний контраст між кольором покриття для підлоги і стінами візуально зменшує площу.
Стаття по темі:  Обзор специальных средств для гигиены, ухода за шерстью, когтями и ушами кошек

Актуальне використання дзеркальних поверхонь. Дзеркала візуально розширюють простір, що робить їх ідеальними для обладнання хрущовки. Звичайно, це не означає, що вони повинні бути всюди, але там, де це доречно, обов’язково прикріпіть дзеркало.

Оформлення інтер’єру

Враховуючи, що простір обмежений, потрібно намагатися не захаращувати його зайвими предметами. Вибирайте багатофункціональні меблі, а шафи намагайтеся сховати у ніші. Вбудовані меблі якнайкраще підійдуть для обладнання хрущовки. Вона робить однорідним простір, не розбиваючи зайве сегменти. Віддайте перевагу світлим тонам, а для контрасту використовуйте яскравий декор.

При підборі декору квартири пам’ятайте, що багато різноманітних елементів створюють ефект захаращеного простору. Декор може бути яскравим акцентом, але його має бути обмежена кількість. Наприклад, у залі можна прикрасити стіну красивою, яскравою картиною та відтінити диван за допомогою яскравих подушок.

Також не варто забувати, що оздоблення малогабаритної квартири передбачає витримку одного стилю у всіх приміщеннях. Вкрай небажано робити кімнати у різних стилях (наприклад, з’єднувати кантрі кухні та техностиль інших приміщень). Це сегментує квартиру, що призводить до внутрішнього відчуття нестачі простору.

Share

You may also like...