Яка натуральна кава найкраще підійде для  кав’ярні: арабіка чи робуста? – Рекомендації від виробника кави оптом Royal-life

Те, яка кава найкраща для кав’ярні, залежить від багатьох чинників: індивідуальних смакових уподобань гостей і концепції закладу. Найчастіше власники кав’ярень надають перевагу моносортам і купажам, де Арабіка ідеально поєднується з Робустою. Розгляньмо, яку та як вибрати якісну каву  – Арабіку чи Робусту?

Чим відрізняється кава Арабіка від кави Робуста і яку найкраще купити для кав’ярень?

Натуральна кава має неабиякий попит серед гостей кав’ярні, адже вона сприяє покращенню настрою та бадьорості. Цей напій може мати терпкі та пряні або ж, навпаки, освіжаючі чи фруктові акорди. Основна різниця між Арабікою та Робустою полягає у вмісті цукру, кофеїну й ефірних олій, які визначають ступінь міцності, смакові й ароматичні нотки кавових напоїв.

Особливості Арабіки

Кава Арабіка, купити яку варто для наповнення асортименту кав’ярні, вважається найпопулярнішою, адже займає близько 70% сучасного ринку. У цьому моносорті значно менше кофеїну та більше цукру, ефірних олій. Йому притаманний м’який збалансований смак – з солодким відтінком і мінімальною кислинкою. Оскільки до складу Арабіки входить багато ефірних олій, кава має неперевершений і чітко виражений аромат. Цікавим також є те, що цей сорт з різних регіонів відрізняється смаковими властивостями. До прикладу, Арабіка з Коста-Рики наповнена нотками ожини та винограду, з Колумбії – цитрусів, а з Ефіопії – пряними та квітковими відтінками.

Замовити каву в зернах, а саме Арабіку, варто тому, що:

  • приємний і легкий смак подобається більшості гостей кав’ярень;
  • з Арабікою можна експериментувати, компонуючи її з Робустою для отримання більш насиченого смаку з терпкими та гіркуватими акордами;
  • Арабіка містить менш ніж 1% кофеїну, вона не настільки бадьорить, наскільки приносить естетичну насолоду.

Про Робусту

Кава Робуста, купити яку теж варто для кав’ярні, популярна тим, що характеризується своєрідною кислинкою та терпкістю. Цьому моносорту притаманна специфічна гірчинка внаслідок високого вмісту кофеїну. Кавові напої на основі Робусти бадьорять і гарантують заряд енергії, адже вміст кофеїну в них понад 2.7%. Оскільки зерна Робусти характеризуються високою щільністю, вже заварена кава відрізняється стійкою кремовою піною. Обрати цей сорт для кав’ярні слід з таких причин:

  • У ньому значно менше цукрів і ліпідів, ніж в Арабіці, тому готовий напій виходить стимулюючим і максимально насиченим.
  • Коли Робуста обсмажена правильно, то їй може бути властивий злегка шоколадний присмак з нотками ванілі.
  • Цей моносорт є справжнім порятунком зранку, коли відвідувач кав’ярні хоче зарядитись енергією на весь день.

Будучи власником кав’ярні, вам слід купити каву в зернах оптом обох сортів, а ще – наповнити асортимент ідеально складеними купажами.

Плануєте купити каву в зернах оптом чи мелену – оберіть надійного українського виробника Royal-Life!

Замовити мелену чи купити каву в зернах в Київ і інші регіони України пропонує український виробник свіжообсмаженої кави Роял-Лайф. В наявності є моносорти Арабіки, Робусти, а також вишукані бленди. Оскільки кава від виробника Роял Лайф постачається з провідних плантацій Бразилії, Колумбії, Ефіопії, Мексики, Уганди та інших регіонів, вам вдасться задовольнити потреби навіть найвибагливіших кавоманів. З кавовими напоями, представленими на сайті royal-life.ua, ваш бізнес піде вгору і з’явиться ще більше прихильників закладу. Кава в зернах для кавомашини бренду Роял Лайф смакує по-особливому, адже окрім свіжої та відбірної сировини виробник застосовує інноваційні технології обсмаження, що робить її бездоганною як на смак, так і за аромоксамитом. Купити каву в інтернет-магазині Royal-life – це зробити гідний вклад у покращення бізнесу!

Share

You may also like...