Bloomberg: Росія могла ввезти зброю із Сирії

Bloomberg: Росія могла ввезти зброю із Сирії

Російське торгове судно Sparta II, яке перебуває під санкціями США, могло доставити зброю для армії РФ. Про це 9 серпня повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані розвідки, повідомляє Корреспондент.

Зазначається, що корабель пройшов турецьку протоку Босфор шляхом із Сирії до Росії наприкінці минулого місяця. За даними європейської розвідки, Sparta II перевозив військовий вантаж.

Як заявило джерело агентства, уряд США вважає, що Росія використовує торгові судна для перевезення військових вантажів у Чорному морі.

“Судно Sparta II майже напевно доставило військові машини із сирійського порту Тартус, який використовується Росією, про що свідчать дані розвідки та супутникові знімки від 17-25 липня”, – пише Bloomberg.

Корабель був помічений у Сирії з транспортними засобами у трюмі, а також при перетині протоки Босфор. Пізніше його ідентифікували в Новоросійську під час розвантаження щонайменше 11 одиниць техніки.

Дані морського стеження показують, що судно здійснило подорож, очевидно, без перешкод із боку Туреччини.

Як з’ясували журналісти, Росія вже кілька разів цього року використала на вказаному маршруті судна компанії ТОВ Оборонлогістика, які у минулому перевозили військові вантажі із Сирії.

“Російські постачання із Сирії, ймовірно, впливають на загальну логістику, оскільки Новоросійськ використовується для поповнення запасів баз у сусідньому Криму, який (президент РФ Володимир) Путін анексував у 2014 році, а звідти – в окуповані Херсон та Запоріжжя на півдні України”, – вказав представник європейської розвідки.

Стаття по темі:  Херсонский «котел»: ВСУ начали механизированное наступление между Давидовым Бродом и Дудчанами
Share

You may also like...

Залишити відповідь