Держдума РФ ввела до КК поняття “мобілізація” та “воєнний час” (Оновлено)

Держдума РФ ввела до КК поняття "мобілізація" та "воєнний час" (Оновлено)

Депутати Держдуми одноголосно ухвалили у другому та третьому читаннях поправки до Кримінального кодексу Росії. Трансляція засідання відбувалася на сайті Держдуми. У другому читанні за поправки проголосував 381 парламентар, один утримався. У третьому читанні за нього проголосували 389 депутатів, повідомляє Українська правда.

Пакет поправок до законопроекту про внесення змін до КК РФ, прийнятий у першому читанні у липні, включає нові статті: “Добровільна здача в полон” (стаття 352.1) та “Мародерство” (стаття 356.1).

Згідно з нововведеннями, за здачу в полон (якщо немає ознак державної зради) загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі. За мародерство – до 15 років колонії.

Зазначається, що у цих статтях є обтяжуючі обставини – “під час мобілізації чи воєнного стану, у військовий час” (стаття 63).

Зокрема, якщо військовий залишив частину на термін до 10 днів, йому загрожує до 5 років в’язниці. Якщо залишив частину на місяць – то 7 років ув’язнення, а якщо більше за місяць – то 10 років.

Закон також вводить покарання (частина 2.1 статті 332 КК) за невиконання підлеглим наказу начальника, відданого в період військового стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту, а також за відмову брати участь у військових чи бойових діях. Згідно з прийнятими поправками, за це загрожує від двох до трьох років позбавлення волі.

Стаття по темі:  В Ірані заперечують звинувачення щодо продажу Росії військової техніки
Share

You may also like...

Залишити відповідь