Лікарі прозповіли про користь регулярних занять сексом

Уролог, доктор медичних наук Олександр Шевченко порадив людям старше 50 років регулярно займатися сексом. Він розповів “Запорізьким Вістям” про користь регулярних занять сексом.

Сексуальну форму можна підтримувати лише регулярними статевими контактами, каже лікар. Утримання двояко позначається на здоров’ї, і це, за його словами, можна пояснити феноменом Тарханова — Бєлова.

“Після періоду тривалої сексуальної помірності чоловік не може відразу відновити свій звичний ритм статевого життя, тому що його статеві залози працюють у зниженому режимі”, – каже уролог.

За словами лікаря, коли з’являється можливість вести регулярне статеве життя потенціал чоловіка відновлюється. Однак треба врахувати, що чим старша людина, тим складніше повернутися до нормального ритму. Саме тому вкрай небажані тривалі помірності після 50 років.

Психолог Анастасія Рибалко пояснила, що регулярні заняття сексом гарантують гарний настрій та міцніші стосунки.

“Регулярна вироблення гормонів щастя серотоніну, окситоцину та дофаміну, що відбувається під час занять сексом, здатна створити диво з вашим настроєм та світовідчуттям. Природна стимуляція вироблення цих гормонів стабілізує емоційний стан та запобігає розвитку депресії та тривоги”, – каже фахівець.

Об’єднуючись у пару, люди розраховують підвищити якість життя. Секс – один із найважливіших (якщо не найважливіший) аспектів відносин закоханих. Нерегулярний чи неякісний секс здатний шкодити навіть найміцнішим емоційним зв’язкам, констатувала психолог.

Регулярність у сексі – єдиний спосіб краще впізнати себе та своє тіло. Тільки за допомогою постійної практики ми можемо з’ясувати, що нам приносить задоволення, а що — ні. Знання своїх ерогенних зон, точне уявлення про переваги та індивідуальні особливості — запорука задоволеності сексом у майбутньому, додала психолог.

Крім того, регулярні заняття сексом підвищують життєву енергію, вважає фахівець. За її словами, під час оргазму організм “перезавантажується”. За відсутності регулярних статевих контактів людина може стати дратівливою та втомленою.

Стаття по темі:  Блог о татуировках Джека Купера

Щастя та довголіття

Під час оргазму у людини виділяються ендорфіни, серотонін та окситоцин. Ендорфін називають “гормоном щастя”, саме він допомагає досягти ейфорії. Серотонін дарує відчуття розслаблення та комфорту, що допомагає боротися зі стресом. А окситоцин сприяє вгамовуванню болю, тому секс — саме найкращий засіб від головного болю.

Як показали медичні дослідження в різних країнах, регулярні статеві відносини продовжують життя приблизно на 5 років, при цьому воно стає яскравішим і насиченішим. Варто пам’ятати, що заняття сексом можуть завдати шкоди: часта зміна партнерів, поганий захист можуть призвести до появи захворювань, що передаються статевим шляхом. Тому, найкорисніший і найпродуктивніший сексуальний досвід може бути лише в гармонійних відносинах з постійним партнером, побудованих на взаємному коханні та повазі.

Share

You may also like...