Як легко зняти чи купити квартиру

Орендне житло не втрачає своєї актуальності як у великих містах, так і невеликих населених пунктах. Незважаючи на величезну кількість інформації та розвинений бізнес оренди, знайти потрібну квартиру досить складно. Проаналізувавши різні способи пошуку житла, ми виявили плюси та мінуси кожного з них.

Способи пошуку житла в оренду

  • 💻 Сайти з оренди житла
  • 🚶‍♀️ Пошук оголошень у районі, в якому планується проживання
  • 👫 Через друзів та знайомих
  • 📱 Соціальні мережі
  • 👨🏻‍💼 Ріелтерські агенції
  • 🗞 Оголошення в газеті

Способи пошуку житла в оренду Перед тим як визначитися зі способом підбору варіантів, слід поставити ряд питань: У якій ціновій категорії обирається житло. Дорогі апартаменти краще шукати через агенції, а варіанти на підселення через знайомих. Чи готові ви сплатити за ріелтерські послуги, заставу за останній місяць або сплатити авансом відразу кілька місяців. Чи є у вас конкретні вимоги або ви згодні на все лише швидше і в потрібній ціновій категорії. Відповівши на ці питання можна відсіяти частину невідповідних способів підбору, що серйозно полегшить вибір.

💻 Сайти з оренди житла

Найпоширеніший і найпопулярніший варіант пошуку квартири для короткострокової або довгострокової оренди – підбір житла на спеціалізованих сайтах. Наприклад: Сайт оголошень Makaka. На цих сайтах можна здійснювати пошук оголошень від орендодавців або виставляти власну пропозицію щодо підбору житла. Багато майбутніх орендарів вважають за краще користуватися першим варіантом пошуку. Він дозволяє підібрати потрібні квартири негайно і без зволікання домовитися про зустріч із власником. Плюси і мінуси зручна автоматизована система підбору потрібних оголошень (місто, район, кількість кімнат, поверховість, наявність меблів та ін.); одночасно видно ціни, що дозволяє оцінити свої фінансові можливості і можна знизити/підвищити планку; більшість оголошень мають фото, що також полегшує підбір. не завжди вказується достовірна інформація про квартиру; доведеться здійснити багато телефонних дзвінків, більшість з яких нічого не принесе; перегляд, підбір та продзвон займає багато часу; під “маскою” власника може приховувати агентство; є ризик нарватися на шахраїв.

Стаття по темі:  Держдума РФ ввела до КК поняття "мобілізація" та "воєнний час" (Оновлено)

Продаж квартир – найбільша база оголошень Makaka.com.ua

Купівля квартири досить важливе та відповідальне завдання. Що б вдало купити квартиру, потрібно досить чітко знати у якому з районів ви хочете мешкати. Продаж квартир у Житомирі це розділ на сайті Makaka.com.ua, який зібрав у собі десятки та сотні оголошень на цю тему. Щодня на сайті Макака додається маса пропозицій по різній нерухомості тому ви лугко можете купити квартиру в Житомирі. Тому знайти варіант, що сподобався для покупки квартири буде зовсім не складно.

🚶‍♀️ Пошук оголошень у районі, в якому планується проживання

Незважаючи на активне розповсюдження інтернету, є власники житла, які воліють розклеювати папірці зі своєю пропозицією, а не користуватися всесвітнім павутинням. Зазвичай це люди похилого віку, які не мають комп’ютера або не можуть ним користуватися. Пропозиції розклеюються на під’їздах, стовпах, зупинках, дошках оголошень. Плюси і мінуси звужує коло пошуку до конкретного району чи навіть вдома; можна отримати інформацію просто шляхом додому, на роботу або в магазин; знижує конкуренцію (в інтернеті хороші квартири із прийнятною ціною розходяться миттєво); таке житло найчастіше належить до дешевої цінової категорії. за оголошеннями на стовпах знайти затишну квартиру з гарним ремонтом, меблями та побутовою технікою практично неможливо. Найчастіше це совдеповські варіанти, з меблями, купленими ще до розпаду СРСР; більшість пропозицій є пастками від агентів нерухомості; складно гарантувати легальність правочину; мало варіантів для вибору. Підібрати варіант у такий спосіб досить складно, тут не обійтися без щастя.

👫 Через друзів та знайомих

Шукати через друзів та знайомих зручно. Здебільшого ви перекладаєте свої обов’язки на інших людей і чекаєте на результат. До того ж, це безкоштовно. Плюси і мінуси зазвичай друзі з полюванням залучаються до пошуку і справді можуть підказати дуже вигідний і зручний варіант; економія на платі за допомогу, оскільки близькі явно не вимагатиме грошей за послугу; можливість знайти справді гарну квартиру (хтось їде у тривале відрядження, власники не здають житло, але за знайомством готові тощо). розпочинати пошук слід як мінімум за місяць, а то й раніше; доведеться ґрунтовно дістати знайомих та родичів, щоб вони не забули про прохання; не всі зможуть чи захочуть допомогти; відсутній вибір, доведеться погоджуватися на те, що трапиться чи відмовлятися. Оновлений склад автомобільної аптечки у 2021 році Дізнатись Простий спосіб оформлення ДТП без поліції через програму в телефоні Дізнатись

Стаття по темі:  Почему тротуарная плитка Старый город − популярное решение для благоустройства?

📱 Соціальні мережі

Соціальні мережі сьогодні це симбіоз торгового майданчика та сайту оголошень. Однокласники, Фейсбук, ВКонтакт просто усипані групами за інтересами. Достатньо вбити в пошук «оренда квартири» та вказати місто, щоб отримати десятки пропозицій. Плюси і мінуси можна одночасно спілкуватися у спеціальних чатах, групах, пабликах та розсилати прохання про пошук своїх друзів (дивись попередній пункт); налаштовані повідомлення будуть сповіщати вас про всі нові пропозиції; є фото, а дехто знімає навіть відео огляди приміщень; можливість серйозного вибору. величезна кількість шахраїв (не переводите нікому гроші як передоплату); під власників маскуються агенти, які потім просто закидають вас пропозиціями; багато пропозицій давно втратили актуальність і висять лише тому, що адміністратор неякісно виконує свою роботу.

👨🏻‍💼 Ріелтерські агенції

До ріелторів звертаються зазвичай, якщо інших варіантів немає або йдеться про термінову оренду житла. Плюси і мінуси заощадити час на самостійний вибір. Ріелтору озвучуються всі головні критерії, і він підбирає всі квартири, що підходять під них; виїзд на перегляд здійснюється лише з рієлтором, що додає гарантій; посередник перевіряє документи на житло та оформляє угоду відповідно до закону; у давно працюючого агента дуже багато контактів, що дозволяє йому швидше підшукувати відповідні приміщення. послуги рієлтора оплачуються окремо і коштують недешево від 50% до 200% вартості оренди житла за 1 місяць; не всі агенти працюють прозоро. Дуже часто у бажанні заробити грошей вони пропонують не зовсім відповідні варіанти (бо інших немає) і просто беруть клієнта на змор.

Тому завжди варто бути насторожі і перевіряти ще раз документи самостійно.

Потрібна оренда квартир Полтава вам допоможе найбільша база оголошень Makaka.com.ua

Купівля квартири дуже важливе та відповідальне завдання. Що б вдало придбати квартиру, потрібно чітко знати в якому районі ви хочете мешкати. Продаж квартир в Рівному це розділ на сайті Makaka.com.ua, який зібрав у собі десятки та сотні оголошень на цю тему. Кожен день на сайті Макака виставляється величезна кількість пропозицій по різній нерухомості та продажу квартир. У зв’язку з цим підібрати бажаний варіант для покупки буде не складно.

Стаття по темі:  Протеиновые батончики Go on 33 protein bar

🗞 Оголошення в газеті

Друковані газети мають менший попит, ніж інтернет-видання. Проте існує чимало платних та безкоштовних видань, у яких зібрано чимало оголошень про здачу житла в оренді. Плюси і мінуси всі пропозиції згенеровані в одному місці; легко зазначати, що було продзвонено, які зауваження щодо квартири; багато газет з рекламою оренди житла кидають у поштові скриньки безкоштовно, а платні видання коштують недорого. нерідко власники житла одночасно користуються кількома способами пошуку мешканців, на момент виходу газети квартира може бути вже здана; немає фото кімнат; мінімальний опис житла, тому що в газетах оплата стягується за кожен друкований знак. Кожен варіант має свої плюси та мінуси. Однозначно визначити, які їх підходять, а які ні, можна лише аналізуючи конкретну ситуацію.

Share

You may also like...